Најновије

ОЕБС шири мрежу посматрача у Украјини

БЕРН – Председавајући ОЕБС-а, шеф швајцарске дипломатије Дидије Буркхалтер, потврдио је данас да је Специјална посматрачка мисија за Украјину, током последња два дана, прераспоредила 59 специјалиста с посебним искуством који прате спровођење примирја, као и да ради на томе да што пре ангажује нове посматраче.
Украјински призори ( Фото: Јутјуб )

Украјински призори ( Фото: Јутјуб )

Буркхалтер је нагласио да је кључно без одлагања помоћи у спровођењу протокола потписаног у Минску 5. септембра, наводи се у саопштењу ОЕБС-а. Председавајући ОЕБС-а рекао је и да је Специјална посматрачка мисија за Украјину покренула процедуру истраге навода о кршењима примирја и другим инцидентима у Украјини.
Прочитајте још: Губарев: Ујка Сем неће дозволити мир!
Буркхалтер је додао да ће та процедура током наредних дана бити усклађена у договору са различитим странама, наводи се у саопштењу. Буркхалтер је захвалио земљама учесницама на подршци Специјалној посматрачкој мисији и позвао их да помогну да она што пре буде проширена, тако што ће предложити одговарајуће кандидате и финансирати Мисију. Буркхалтер је изјаву закључио позивом свим странама да осигурају спровођење Протокола из Минска и конструктивно се укључе у предстојећи дијалог. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА