Најновије

Порошенко: Људи гину због понашања руске војске

КИЈЕВ – Украјински председник Петро Порошенко нагласио је важност подршке земаља-чланица НАТО-а Украјини, не само вербалне, већ практичне, пренела је данас агенција УНН, позивајући се на Порошенкову прес службу.
Инаугурација Петра Порошенка (Фото: ЈуТјуб)

Инаугурација Петра Порошенка (Фото: ЈуТјуб)

„Још никада нисам видео такав степен подршке НАТО-а некој земљи. И то није само вербална подршка, то су практични кораци”, рекао је он у програм „Хард ток” британског Би-Би-Сија, додајући да се ради о финансијској и војно-техничкој подршци. Према његовим речима, за решавање ситуације у Доњецкој и Луганској области важна је подршка земаља Европе и света, јер „Русија има једну од најмоћнијих армија у свету”, а нападу „могу бити изложене не само Украјина већ и главни градови европских земаља”.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Овако дејствује руски С-400
„Варшава, Рига, Талин, Букурешт. Ако не будемо јединствени, уколико читав свет не покаже солидарност са Украјином то се може десити”, казао је Порошенко, који је рекао и да „људи у Доњецкој и Луганској области страдају због поступања руске војске”. Украјински председник је, притом, изразио уверење да ће Украјина успети да реши ситуацију дипломатским путем. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА