Најновије

(ФОТО) На брду Саур Могила Руси рафалима обележили победе над Немцима и Украјинцима

Данас на 71. годишњицу од протеривања нациста из региона Донбас у Другом светском рату, на брду Саур Могила, окупили су се грађани Доњецке Народне Републике да одају почаст палим херојима. Они су споменули и хероје последњег рата јер се се управо на овом месту водиле најжешће борбе са казненим одредима украјинске армије.
Taтјана је изгубила мужа (Фото: ТВ Звезда)

Taтјана је изгубила мужа (Фото: ТВ Звезда)

Окупљени код рушевина некадашњег споменика испаљивали су рафале у ваздух у знак поштовања онима који су се жртвовали на овом месту. Једна од присутних је била жена чији је муж нестао после заробљавања од стране Националне гарде. - Мрзим Украјину након онога што су нам урадили. Уништили су наше домове и наше породице - каже Татјана која је и сама испалила неколико метака у ваздух. Један од бораца ДНР подсетио се на страшних девет дана које је провео на овом положају. - Одмах смо имали пет погинулих. Били смо три дана без сна, воде и хране али смо одржали борбени морал. Гађали су нас хаубицама и системом "Град" - каже овај борац. Становници Доњецка желе да што пре обнове споменик својим дедовима који су 1943. погинули гонећи нацисте са руске земље.  Кажу да ће поред споменика прецима морати да подигну и споменик њиховим потомцима који су страдали у последњем рату.  
Прочитајте још: Украјина до сад аостала без 65 посто своје војне опремеСтрелков oткрио своју нову мисију и запретио: Док сам жив – неће мирно спавати
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА