Најновије

Русија убрзано јача војску: Ево шта је Шојгу обећао да испуни до краја године

МОСКВА - Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу најавио је озбиљно јачање оружаних снага до краја године. На конференцији за штампу одржаној у Националном центру за управљање одбраном Шојгу је говорио о унапређењу војног образова, наоружавању армије и о безбедности војног ваздухопловства.
Сергеј Шојгу (лево), фото: Defence Russia

Сергеј Шојгу (лево), фото: Defence Russia

- Планирано је да се у најкраћем року замене сва застарела возила и оклопни транспортери за савремене БТР ( оклопни транспортер ) и БМП ( борбено возило пешадије). Први који ће да добију ову опрему су падобранци и извиђачи. Ваздухопловне снаге до краја године биће попуњене са још 230 авиона и хеликоптера. Већи део њих су ловци генерације "4+" - рекао је Шојгу. На конференцији се Сергеј Шојгу директно обратио командирима ваздухопловних јединица од Киргијског Канта до Воркуте. Напоменуо је да техничко опремање није све што треба да се уради. Он је напоменуо да треба пажљиво пратити безбедност летења. - У овој сфери постигнути су охрабрујући резултати. У 2013. години број авио-несрећа се смањио за више од 3 пута у односу на претходне године. Тренутно, стопе несрећа руске војне авијације не премашују стопе несрећа авијација водећих држава - изјавио је Сергеј Шојгу. - С појављивањем нове технике биће потребно и више специјалиста - објаснио је Шојгу.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Овако дејствује руски С-400
Руске војне школе су у овој години повећале број буџетних места на рекордних 13 хиљада. О томе, да војне школе постају све престижније, говори и конкурс за упис. Средњи показатељи су високи као никад до сад. У просеку 5 људи је конкурисало за једно место, а у неким школама и 8. Такође су се повећали резултати са полагања државних испита. У овој години 15 процената ученика завршних разреда завршило је војне школе са одликовањем. Рачуна се да ће војна реформа у Русији трајати до 2020. године. За 6 година удео савременог наоружања у руској армији премашиће 70 процената. То је више него у било којој војсци света. Извор: Тв Звезда / За Правду превео Петар Влаховић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА