Најновије

Кустурица: Сидран ме је прогласио мртвим да ми не би вратио 5.000 евра

БЕОГРАД - Након контроверзне изјаве босанског књижевника и филмског сценаристе Абдулаха Сидрана да је Емир Кустурица погинуо 1994. године бранећи Сарајево, огласио се прозвани редитељ и некадашњем сараднику и пријатељу оштро узвратио! Рекао је да му дугује новац и упоредио га са „рђавим бојлером који цури на све стране“.
Емир Кустурица (Фото: ЈуТјуб)

Емир Кустурица (Фото: ЈуТјуб)

- Сарајевски песник, духовни бескућник, Абдулах Сидран, написао је да се Емир Кустурица претворио у Пантелију! Шта друго може да пише човек који се наочиглед свога народа претвара у бојлер, који и горе и доле рђа, цури и пишти на све стране?! Платио му операцију Сваки час се ишчекује да академик свечано експлодира, баш како бојлеру и доликује. Листа особа којима Сидран дугује новац је подуга и да би дуговања била отписана, он мења биографије својих савременика - одбрусио је Кустурица, који је са Сидраном, док су били „у љубави“, направио култне филмове „Сећаш ли се Доли Бел“ и „Отац на службеном путу“. И сам се присетио времена када су били пријатељи, па је открио да је Сидрану помогао приликом операције катаракте. - Сидран је у једном тренутку био на прагу да изгуби вид, али пошто у Сарајеву није било спонзора, стигао је до мене. Како је онда Кустурица, а не Пантелија, извадио из џепа пет хиљада евра и послао га на приватну клинику. На њој постоје подаци када је оперисан и ко је за то дао новац! После тога се у једном интервјуу правдао да је за операцију „одрадио“ књигу „Смрт је непроверена гласина“, коју потписује Кустурица, а на Пантелија - објавио је Емир одговор Сидрану на сајту Искра.цо. Кустурица је узвратио истом мером као и Сидран, спекулишући о погибији.
Прочитајте још: Представљамо вам књигу „Продата“
Нећемо се гледати - По логици бојлера, који цури на све стране, ја би требало да доказујем како сам мало жив, а та истина је могла да се потврди давањем новца! Тако бих Сидрану доказао новцем да сам жив и како „мy наме ис нот Пантелија“. А шта ако би се установило да је заправо Сидран у Сирији погинуо, као и многи његови сународници који су се борили против Башара, и да је овај бојлер који пред нашим очима цури само замена тезе - написао је Кустурица и завршио речима: „Чак иако је жив, сумњам да ћемо се више икада гледати, али је важно да нешто сазна пре смрти“. Абдулах СидранКустурица је увек у праву! Абдулах Сидран није био расположен за причу. Када смо га питали како коментарише Кустуричине оптужбе о дуговању новца и упоређивању са зарђалим бојлером, он се прво гласно насмејао, а онда одговорио: - Тај господин је увек и у свему у праву - кратко је рекао Сидран. На питање да ли то значи да је у праву и за дуговање новца, Сидран је поновио реченицу и завршио разговор. РеаговањаТихомир Станић, глумац - То је чиста песничка слобода. Бојан Ђурић, ЛДП Мислим да вас Сидран и Кустурица ложе и терају шегу. Мики Манојловић, глумац Шта хоћете, да вам дам коментар на ту тему преко телефона? Ја то не радим тако. Да бих некоме дао коментар, треба да се сретнем с њим, телефоном не долази у обзир. Славко Штимац, глумац - Ја то стварно не бих да коментаришем, не знам ништа о томе. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА