Најновије

(ВИДЕО) ПОТРАГА ЗА ЦРНОМ КУТИЈОМ: Извучен реп срушеног авиона Ер Азије

ПАНГКАЛАН БУН - Екипе које трагају за црним кутијама авиона "Ер Азија" извукле су данас из Јаванског мора реп летелице која се пре две недеље срушила са 162 људи од којих нико није преживео. Није јасно да ли су црне кутије са снимцима разговора у кокпиту и подацима о лету и даље у репу авиона, или су се одвојиле када се Ербас А320 28. децембра срушио у Јаванско море.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Проналажење црних кутија је неопходно за утврђивање узрока несреће. Задњи део авиона је извучен из дубине од 30 метара уз помоћ кеса за надувавање које су биле причвршћене за реп летелице и крана. Овај део олупине је извучен на спасилачки брод, наводи АП. Непрекидни подводни сигнали детектовани су јуче око километар од места на коме се налазио реп авиона, али није јасно да ли потичу од црних кутија које се налазе у задњем делу летелице. Постоји могућност да сигнале одашиље и неки други извор. На месту са кога долазе сигнали није пронађен никакав метал, а истражитеље Нуркајо Утомо из индонезијске Националне агенције за безбедност саобраћаја каже да звуци нису потврђени. Откривање репа авиона на дну мора почетком ове седмице представљало је значајан помак у спорој операцији потраге коју отежавају сезонске кише и узбуркано море. На основу последњег контакта пилота са контролом лета, на половини пута који је трајао два сата, зна се да су наишли на олују. Они су тражили дозволу да се попну са висине од 9.753 на 11.582 метра да би заобишли олујне облаке, али је нису добили због великог промета у ваздушном саобраћају изнад њих. Авион је нестао са радара четири минута касније. Током јучерашњег дана са дна мора су извучена још четири тела, од којих су два још била везана за седишта, па је укупан број извучених тела доспео на 48. Претпоставља се да се велики број тела налази у средњем делу авиона који рониоци још нису пронашли. Сонар је уочио неколико великих објеката у области у којој се срушио авион.
Прочитајте још:Ово је монструм који је бацио бебу кроз прозор: Прочитајте његово оправдањеЗапад је пропао ако исламу буде парирао брадом Свете Кончите-великомученице
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА