Најновије

Ђурић: Србија није врећа за бокс ЕУ

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је важно да Србија у односу према међународној заједници показује карактер и нагласио да Србија жели у ЕУ да иде као партнер, а не као "врећа за бокс".
Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Он је нагласио да је у том смислу веома важно да понашање највиших носилаца власти буде у складу са интересима државе и оценио да је премијер Србије Александар Вучић на адекватан начин одговорио на поруке које је у име Европске комисије Србији упутила портпарол Маја Коцијанчич. Ђурић је подсетио да је Коцијанчичева негирала Вучићеве тврдње да ЕУ појединим организацијама плаћа да воде кампању против српске владе и поручила да ЕУ од српских власти очекује да обезбеде окружење које ће подржати слободу изражавања медија. "Занимљиво је да у том одговору који је стигао из Брисела нисмо чули да је нетачно да су давали новац тој организацији да је усмеравају на који начин ће политички радити, нити смо на било који начин чули неки одговор на оно што је чињеница - да постоји пракса мешања у политички живот у региону", рекао је Ђурић. Премијер Србије Александар Вучић саопштио је синоћ да је веома изненађен тврдњама портпарола Европске комисије за политику суседства и преговоре о проширењу Маје Коцијанчич да ЕУ не утиче на уређивачку политику неких медија у Србији и истакао да управо Србија подржава независно новинарство и слободу изражавања.
Прочитајте још:Вучић: Косово смо већ изгубили на вруће срцеДАЧИЋ: А шта би било да ми имамо мапу „велике Србије“?УДАР НА СРБИЈУ: ЕУ тражи да уведемо санкције против Русије!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА