Најновије

Француски експерт за тероризам: Ово је почетак рата!

ПАРИЗ- Француској је објављен прави рат, али она неће одустати од својих традиционалних вредности, истиче за Жан Шарл Бризар, познати француски стручњак за исламски тероризам.
Француска (Фото: ДевиантАрт)

Француска (Фото: ДевиантАрт)

Са чим се то Француска суочава данас? - Објављен нам је рат. Могло се очекивати нешто слично, с обзиром на међународни контекст, ситуацију у Сирији и Ираку и на наше учешће нарочито у рату против Исламске државе. Али, ово је без преседана. Већ смо били суочени с тероризмом осамдесетих и деведесетих година, али никада оваквих размера. Шта може да се догоди у данима и недељама које долазе? - Нажалост, мислим да је ово тек почетак онога чему ћемо присуствовати у будућности, напада ултрарадикалних индивидуа од којих су неке дошле из Сирије или других држава, везаних за неку од терористичких мрежа. Постоји ризик да се сличне акције умноже у месецима које долазе.
Прочитајте још: Бесан: Јацењук агресивно одговорио на питање новинара о цивилним жртвамаВелика геополитичка игра: Кина инвестира у Латинску Америку 250 милијарди евра!
Шта Француска треба и може да уради да предупреди ове претње? - Не много тога, нажалост. Можемо боље да надгледамо појединце. Али, не можемо да пратимо све и свакога у исто време. Ангажовали смо се у рату против тероризма и од тога нећемо одустати зато што неко врши атентате. Остаћемо доследни нашим вредностима, а појачаћемо надгледање и обавештавање. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА