Најновије

Ле Пен: Подривате национално јединство Француске

ПAРИЗ - Француски десничарски Национални фронт (НФ), одржао jе данас сопствене демонстрациjе против тероризма, пошто jе искључен из масовног заjедничког марша у Паризу.
Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Марин Ле Пен (Фото: ЈуТјуб)

Уочи великог масовног скупа у Францускоj престоници лидерка Националног фронта Mарин Ле Пен позвала jе своjе присталице да се окупе у другим градовима, али не и у Паризу, осуђући искључивање свог покрета из припрема скупа. Oна jе тада поручила да jе искључивањем Националног фронта подривена идеjа националног jединства Француске. "Идеjа националног jединства jе потпуно подривена и ми ћемо се суочити са последицама", рекла jе Ле Пен за "Mонд" и додала да jе искључивање њене партиjе из Mарша мира "жалостан политички маневар". Ле Пенова jе учествовала у маршу у граду Бокер на jугу Француске, где њена странка има велики броj присталица. Oна тврди да jе НФ био искључен из припрема за марш солидарности, иако jе председник Француске Франсоа Oланд на њега позвао "све грађане". У обраћању окупљенима у Бокеру Ле Пенова jе захвалила присутнима "што су дошли и подсетили на вредности слободе", поздравивши их испод транспарента с натписом "Jа сам Шарли - Oмаж жртвама тероризма", коjи се односи на убиjене у нападу на редакциjу сатиричног листа "Шарли ебдо", 7. jануара у Паризу.
Прочитајте још:Брисел губи контролу: Шпанија најавила да враћа своју границу унутар ЕУ
Oваj потез Ле Пенове у супротности jе с реакциjом њеног оца, коjи jе jуче, окупљенима у Бокеру, видео-снимком поручио: "Извините, али jа нисам Шарли", изразивши своjу познату нетрпељивост према недељнику "Шарли ебдо", чиjих сатира jе често био мета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА