Најновије

Масакр у Нигерији извршиле две девојчице од 10 година

НИГЕРИЈА- Две девојчице које су по речима очевидаца имале око десет година, осумњичене су за изазивање експлозија на пијаци у граду Потискуму у држави Јоби на севе
Војска Нигерије (Фото: beegeagle.wordpress.com )

Војска Нигерије (Фото: beegeagle.wordpress.com )

Две експлозије су се зачуле у недељу између редова где се продају мобилни телефони. По речима очевидаца терористе-самоубице су биле две девојчице које су имале око 10 година, каже се у саопштењу агенције Ројтер, која се позива на очевице с лица места догађаја.

Број жртава двеју експлозија се није саопштен. На лице места су стигли аутомобили хитне помоћи, медицинари односе тела погинулих, каже се у саопштењу.

Прочитајте још:Москва запретила Америци: Уколико искључимо нуклеарно оружје, у Украјини је све могуће!Увек на страни Срба: Руси одговорили на анти-српске карикатуре листа Шарли Ебдо

У Нигерији активно делује радикална исламистичка групација Боко Харам, чији чланови се боре против западног модела образовања и покушавају да издејствују увођење шеријата у целој земљи. Групација стоји иза већине терористичких актова који се у земљи редовно дешавају.

Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА