Најновије

Привредници Србије и Кине потписали споразум о сарадњи

БЕОГРАД – Председник Асоцијације кинеских привредника у Србији Гуо Сијао и председник Привредне коморе Београда Милоје Милетић потписали су вечерас Споразум о сарадњи ове две асоцијације који ће, како су поручили, допринети јачању привредне сарадње Србије и Кине.
Кина (Фото: propertyupdate.com)

Кина (Фото: propertyupdate.com)

Свечаном потписивању споразума у Сава Центру присуствовали су поред осталих и председник Србије Томислав Николић и његова супруга Драгица, и кинески амбасадор у Србији, Ли Манчанг. Гуо Сијао рекао је након потписивања споразума да је Асоцијација кинеских привредника настала и развила се са циљем развоја заједничке светле будућности Србије и Кине. „Србија ће у будућности представљати стратешку тачку и платформу економског развоја где ће кинески инвеститори показати њихова најбоља умећа и спровести велике планове”, рекао је Сијао. Он је истакао да ће инсистирати на томе да сви чланови асоцијације поштују прописе Србије и статут асоцијације, као и да се придржавају демократских принципа одлучивања, како би се сви планови у будућности реализовали.
Прочитајте још:Шешељ: Вучићу, теби раде о глави…
Председник Привредне коморе Београда Милоје Милетић истакао је да је потписивање споразума веома значајно имајући у виду потенцијале, могућности и потребе за сарадњу српских фирми и кинеских партнера. „За привреду Србије, и поседно Београда, веома је значајно да се сарадња одвија на нивоу предузећа. Користећи могућности обе стране наша сарадња има перспективу”, оценио је Милетић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА