Најновије

Амбасадор Ирана подржава Вучићеву политику

БЕОГРАД- Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Исламске Републике Иран Маџида Фахимпура.
Амбасадор Ирана (Фото: article.wn.com)

Амбасадор Ирана (Фото: article.wn.com)

Амбасадор Ирана истакао је да мудра политика председника Владе води Србију добрим путем и изразио наду да ће реформе донети велики успех и напредак. Двојица саговорника сагласили су се да је потребно интензивирати, пре свега, економску сарадњу две земље. Премијер Вучић обећао је да ће у следећих десет дана Влада Србије именовати копредседника Мешовите комисије за економску, трговинску, научну и техничку сарадњу на министарском нивоу. Најављено је и више међусобних посета званичника две земље. „Србија је на путу ка Европској унији, али води независну политику, коју самостално креира, без мешања било ког другог фактора, јер тако штити интересе свог народа“, нагласио је председник Владе Србије. Премијер Вучић захвалио је амбасадору Фахимпуру на принципијелној политици Ирана да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.
Прочитајте још:  Прва председница Хрватске обећала: Хрватска ће бити најразвијенија земља на свету!
Амбасадор Ирана обавестио је председника Владе Србије о напретку преговора о иранском нуклеарном програму и поздравио однос српске дипломатије према том питању. Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА