Најновије

АНТИ-ТЕРОРИЗАМ: У Француској се мобилише 10 хиљада војника

ПAРИЗ - Француски министар одбране Жан-Ив Ле Дриjан наjавио jе да ће од сутра 10.000 мобилисаних воjника бити ангажовано на обезбеђивању осетљивих локациjа на целоj териториjи Француске, што jе досад наjобимниjе распоређивање воjних снага како би се предупредила опасност од нових терористичких напада.
Париз - центар европског ислама! (Фото: france.com)

Париз - центар европског ислама! (Фото: france.com)

"Mобилизациjа jе почела jутрос, а 10.000 људи ће у пуном саставу штитити осетљиве тачке на читавоj териториjи земље, почев од сутра увече", истакао jе Ле Дриjан, коjи ниjе желео да прецизира коjе су то "осетљиве тацке". "Први пут се наше снаге мобилишу у оволиком обиму на нашоj териториjи", рекао jе француски министар одбране, говорећи о "правоj унутрашњоj операциjи", пренели су француски медиjи. Ле Дриjан jе, после састанка коjи jе данас одржан у Jелисеjскоj палати, рекао да jе француски председник Франсоа Oланд затражио да оружане снаге учествуjу у обезбеђивању осетљивих тачака на териториjи Француске, с обзиром на "велики броj претњи" са коjима се земља и даље суочава.
Прочитајте још:Италија: Навијачи Роме на дербију са Лацијом поручили „Косово је Србија“!
Француска влада jе саопштила да jе скоро 5.000 полицаjаца и жандарма већ мобилисано ради заштите 717 jевреjских школа и светилишта у Францускоj, док се наставља потрага за саучесницима виновника џихадистичких напада у Паризу, у коjима jе прошле недеље убиjено 17 људи, подсећа париски лист "фигаро". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА