Најновије

Орбан: Зауставити имиграцију у Европску Унију!

БУДИМПЕШТА – Имиграцију у Европу би требало у знатној мери зауставити, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан, захтевајући оштар одговор ЕУ на прошлонедељна убиства 17 људи у Француској, чији су починиоци имигрантска деца рођена у Француској.
Виктор Орбан (фото Јутјуб)

Виктор Орбан (фото Јутјуб)

Орбан, који је и раније тражио ограничавање пријема имиграната у Европу, изјавио је ово касно синоћ, након што је присуствовао масовном маршу у Паризу, којим је одата пошта жртвама и изражен протест против тероризма, преноси Ројтерс. „Не би требало да на економску имиграцију гледамо као на нешто корисно, јер она само доноси невоље и претње људима у Европи. Зато имиграција мора да буде заустављена. То је став Мађарске”, изјавио је Орбан за мађарску државну телевизију, додајући да једини изузетак треба да буду они који траже политички азил. „Мађарска неће постати циљна дестинација за имигранте. Ми то нећемо да дозволимо, барем док сам ја премијер и док год је ова влада на власти”, указао је Орбан.
Прочитајте још:Хрватска председница певала фашистичке песме из времена геноцида Анте Павелића!
Он је рекао како постојеће мањине у Мађарској, која има око 10 милиона становника, не представљају неки посебан проблем. „Не желимо да међу собом видимо неку знатнију мањину са другачијим културним карактеристикама и пореклом. Желимо да Мађарску сачувамо као Мађарску”, напомиње Орбан. Према подацима мађарске Националне статистичке службе (КСХ), око 350.000 Мађара живи и ради у иностранству - највише у Немачкој, Британији и Аустрији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА