Најновије

Китаровић: Шешељу место у Хагу, Велика Србија недопустива!

ЗAГРEБ - Новa хрватска председница Kолинда Грабар Kитаровић изразила jе данас жаљење због одлуке Хашког суда да одбиjе захтев тужилаштва да с привремене слободе врати у притвор Воjислава Шешеља, сматраjући да jе Шешељу место у Хагу.
Колинда не воли Шешеља (Фото: ЈуТјуб)

Колинда не воли Шешеља (Фото: ЈуТјуб)

Грабар-Kитаровић jе истакла да ће након полагања председничке заклетве ако затреба отићи у Њуjорк и разговарати с генералним секретаром УН Бан Kи-муном, пренела jе ХИНA. "Жао ми jе да jе Хашки суд донео ту одлуку. Сматрам да jе Шешељу место у Хагу. Жао ми jе да Хашки суд у 12 година ниjе донео никакву пресуду и мислим да jе то срамота за таj суд", рекла jе Грабар Kитаровић новинарима, упитана како коментарише одлуку Судског већа Хашког трибунала.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Руски генерал у посети СРС поручио: Шешељ је за Србију исто што и Путин за Русију!
"На овоме не треба стати jер jе Шешељ особа коjа подрива међудржавне односе, а изазива мржњу, великосрпске тенденциjе и то jе недопустиво", рекла jе Грабар Kитаровић. Судско веће jе данас одбило захтев тужилаштва да с привремене слободе врати у притвор Шешеља, оптуженог за ратне злочине над Хрватима и Бошњацима у Хрватскоj и у БиХ, те над воjвођанским Хрватима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА