Најновије

Сиромаштво у Србији: У народној кухињи 3 пута мање оброка од потребног броја

СУБОТИЦА - У Народној кухињи Црвеног крста у Суботици спремају се оброци за 1.100 грађана, али су потребе у највећем граду на северу Бачке скоро три пута веће.
Нема хране за угрожене (Фото: svevesti com)

Нема хране за угрожене (Фото: svevesti com)

За њен рад град је у буџету за ову годину наменио 23 милиона динара, тако да функционисање народног казана, из којег се оброци деле на 22 пункта, не би требало да буде доведено у питање. - Пуно нам значи што не морамо да кувамо, већ добијамо топли оброк од Народне кухиње, јер су наша примања јако мала и веома брзо останемо без новца за храну - каже Тибор Т., који са супругом са инвалидитетом живи од 9.800 динара социјалне помоћи. По једини кувани оброк за своју породицу у Црвени крст већ годинама свакодневно долази и Маргита К. - Пензија ми је 12.000 динара, и то једини је приход у целој кући, те нам пуно значи што овде имамо обезбеђен ручак, а за остало ако се нађе - каже Маргита.
Прочитајте још:За неплаћање алиментације родитељи ће ићи у затвор
Иако се за рад Народне кухиње издвајају средства, свима је јасно да је гладних много више него оброка који се припремају. - Пре формирања буџета, изашли смо са захтевом да у 2015. години покушамо да обезбедимо 1.500 оброка за наше кориснике, али због економске ситуације, нису обезбеђена средства у довољној мери да бисмо задовољили потребе за толики број најугроженијих суграђана, тако да ћемо ове године задржати исти број корисника као и лане - предочавају у Црвеном крсту. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА