Најновије

Турска полиција проверавала новине Џумхуријет

AНKAРA - Tурска полициjа зауставила jе данас камионе у тренутку када су напуштали штампариjу просекуларних новина Џумхуриjет да би проверила садржаj издања, саопштили из тих турских новина.
Турска (Фото: ЛајвЛик)

Турска (Фото: ЛајвЛик)

Из Џумхуриjета су навели да jе турска полициjа, после провере, дозволила да се настави започета дистрибуциjа новина jер су утврдили да данашње издање не садржи контравезну карикатуру сатиричног француског листа Шарли Ебдо о пророку Mухамеду. Tе турске новине су, у данашњем издању, обjавиле четири странице карикатура и чланака француског листа, у знак солидарности са Шарли Ебдо, али су изоставили карикатуре коjе би муслимани могли сматрати увредљивим, пренела jе агенциjа AП. Уместо њих обjављене су карикатуре са папом Фрањом и француским председником Франсоа Oландом, као и jедна коjи се односи на масакр Боко Харам у Нигериjи.
Прочитајте још:Боко Харам држи територију величине Словачке
Нови броj сатиричног листа Шарли Ебдо изашао jе данас, недељу дана после напада исламских терориста на редакциjу тог недељника у Паризу, када jе убиjено 12 особа и неколицина рањена. Иако jе меду муслиманима у Францускоj раширено мишљење да таj сатирични магазин етикетира муслимане, Aрапски светски институт у Паризу пружио jе пуну подршку солидарности кампањи "Jа сам Шарли" коjа jе покренута као симбол отпора терору. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА