Најновије

Оде 'швајцарац' у небо, а са њим опет и кредити

ЦИРИХ - Швајцарски франк скочио је на готово 30 посто вредности у односу на евро након одлуке Централне банке да укине минимални курс.
'Швајцарац' (Фото: Википедија)

'Швајцарац' (Фото: Википедија)

Швајцарска централна банка напустила је трогодишњи минимални курс од 1,20 франака за један евро. У хаотичним минутима који су уследили након објаве ове одлуке, берзе су забележиле пораст вредности валуте, а тренутно се "држи" на око 1,05 франака за један евро. Такође, франк је скочио у односу на долар и тренутно се налази на 0,88 франака у односу на један амерички долар. Минимални курс уведен је за време прецењености швајцарске валуте, високог нивоа несигурности на тржишту, а привремена мера која је уведена 2011. године штитила је економију од озбиљне штете. Извесно је да ће се промена вредности франка одразити на кредите који су везани за швајцарску валуту.
Прочитајте још:ЕВРО НА ДНУ: Најнижи курс у односу на долар у последњих 9 годинаРусија и Иран ће трговати у националним валутамаВелика геополитичка игра: Кина инвестира у Латинску Америку 250 милијарди евра!
Извор: БН телевизија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА