Најновије

У Европарламенту сачињен документ којим се траже нове санкције против Русије

Посланици Европског парламента имају намеру да предложе Европском савету да се против Русије – „не буде ли прогреса поводом Украјине” – уведу нове санкције.
Зграда европског парламента у Стразбуру (Фото: Википедија)

Зграда европског парламента у Стразбуру (Фото: Википедија)

Посебно су апострофирали да санкције треба да ударе по руској енергетици и затражили да се Русији ограничи”међународне финансијске трансакције”. Ово су подржале све посланичке групације, али истовремено траже да дипломатски канали према Москви „остану отворени”. У документу који је припремљен за гласање, тражи се смањење енергетске зависности ЕУ од Русије, а и да се – управо ради тога – реализују „алтернативни пројекти за земље које највише зависе од испорука руског гаса”. Истим документом се тражи и да Европска комисија у наредна два месеца припреми „стратегију борбе против руске пропагандистичке кампање против ЕУ и њених источних чланица”. Иницијатори документа су уверени да Русија води политику која угрожава јединство и независност Украјине и може бити претња и самој Европској унији”.
Прочитајте још:Жена јавно погубљена због прељубе (ВИДЕО)СРБИЈА НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ СЛЕДЕЋУ КЛИМАТСКУ КАТАСТРОФУ: Погледајте које земље хоће!
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА