Најновије

Меркелова честитала Китаровићки избор за председника Хрватске, ево шта јој је поручила

БЕРЛИН - Немачки канцелар Ангела Меркел упутила је честитку новоизабраној хрватској председници Колинди Грабар-Китаровић.
Меркелова честитала Китаровићки (Фото: Википедија)

Меркелова честитала Китаровићки (Фото: Википедија)

"Поштована госпођо Грабар-Китаровић, срдачно Вам честитам на избору за председника Републике Хрватске. Наше земље су врло уско и пријатељски повезане као партнери у Европској унији и НАТО-у. Заједнички верујемо у значај европског процеса уједињења", стоји у телеграму. "И сами сте се годинама упорно залагали за приступање Хрватске Европској унији. Осим тога, од заједничког нам је интереса да државе западног Балкана подржимо у њиховим евроатлантским интеграцијама. Радујем се сарадњи с Вама. Сарадњи испуњеној поверењем. У предстојећим задацима желим Вам срећу и успех", поручила је канцеларка Меркел у поруци Колинди Грабар-Китаровић. Честиткама се придружио и председник Савезне Републике Немачке Јоаким Гаук. "Ову важну дужност преузимате у време разних изазова за европску заједницу држава. Ваша нација је ради приступања Европској унији предузела велике реформске напоре. Немачка ће Хрватској и убудуће бити партнер на њеном даљем реформском путу. Уверен сам да ћемо у сарадњи пуној поверења и у европском и у међународном оквиру наставити развијати и продубљивати добре и пријатељске односе између наших земаља. Желим Вам успех и срећу у обављању Ваше дужности", написао је у својој честитци председник Немачке.
Прочитајте још:Стефановић: Надам се да Колинда Китаревић само прави сандале а не политику ПавелићаСЛАБА НА СРБЕ: Српски агент 2013. у Бриселу снимао секс са Колиндом?Колинда: И Срби су Хрвати, а Косово више никад део Србије!
Извор: Вечерњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА