Најновије

Нова генерација "штедљивих" сијалица имаће камере у себи

До пре неколико година сијалица је била - сијалица. Модернизација и нови еколошки прохтеви су се увукли и у дизајн нових модела овог производа, тако да сада имамо посла са новом врстом вештачке интелигенције светлећих геџета.
Sengled Wi-Fi, прва Wi-Fi сијалица на свету (Фото: sengled.com)

Sengled Wi-Fi, прва Wi-Fi сијалица на свету (Фото: sengled.com)

Ради се о сијалицама које ће тек у току ове године ступити на тржиште и наћи се на рафовима за све заинтересоване купце. На последњем ЦЕС-у (изложба електричних производа широке потрошње) у Лас Вегасу, одржаном почетком ове године, компанија Сенглед је представила свој последњи производ. Ове сијалице су врло специфичне јер могу да се повежу са бежичним интернетом и да се контролишу путем апликације. Поред ове занимљивости, произвођач наводи безбедност коју пружају ове ЛЕД сијалице, као најбољи адут. Наиме, оне у себи имају уграђене камере и сензоре, које им омогућују снимање. Па се компанија води сигурносним маркетингом и подстиче продају чињеницом да би евентуалне провале ове сјалице снимиле. Да ли ће то бити увод у сукоб компанија које се баве производњом сигурносних камера и опреме или ће то бити подстицај провалницима да се опамете, видећемо. До тада ваља напоменути да је век трајања 25.000 сати. Ипак, не можемо да се не запитамо у ком правцу нас усмерава оваква врста револуције? Да ли ће “велики брат” на овај начин да се увуче у наше домове и пословања, и ако да, како да мотив безбедности остане под нашом контролом – а евентуалне злоупотребе под нашим будним оком?
Прочитајте још:Тесла се након смрти брата одао коцки. пороцима и имао проблеме са полицијом(ВИДЕО) КРАЂА ЗА 13 СЕКУНДИ: Сакрила ТВ испод сукње и изашла!ПАЖЊА: 5 знакова да вам неко прислушкује телефон!
Извор: pcpress.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА