Најновије

Оланд: Потребан је колективан одговор тероризму

ПАРИЗ- Француски председник Франсоа Оланд позвао је данас међународну заједницу да пружи "чврст и колективан"одговор на тероризам, после прошлонедељних напада у Паризу у којима је убијено 17 људи. 
Франсоа Оланд (Фото: Википедија)

Франсоа Оланд (Фото: Википедија)

"Наш одговор мора бити чврст пред тероризмом. Може бити једино колективан", рекао је Оланд обраћајући се амбасадорима светских земаља у Паризу, преноси АФП. "Ми водимо рат против тероризма и мржње, а не против религије", истакао је он и додао да су напади изведени у Паризу "увреда за ислам" те да су "муслимани главне жртве тероризма". "Најтрајнији одговор је снажна и јединствена акција у корист мира и међународне безбедности", рекао је шеф француске државе дипломатама, упозоривши да су нерешени сукоби извор инспирације за терористе, а области у којима влада хаос су њихов терен за обуку. Оланд је оштро критиковао исламистички покрет Боко Харам који је, како је рекао, починио "злочине против човечности" у Нигерији.
Прочитајте још:На ивици ширих сукоба: Америка шаље 400 војника у Сирију!Путин и Мекрелова телефоном разговарали о Украјини
"Француска мора више да помогне земљама у борби против те пошасти", истакао је он. Француски председник је, такође, позвао Иран да "расветли свој став и намере" на Блиском истоку, закључивши да та земља има "важну улогу" у решавању сукоба у региону. Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА