Најновије

Скандал: Планирају да у самом центру града отворе посебну средњу школу за гејеве

МАНЧЕСТЕР- Прошлог септембра четрнаестогодишња Елизабет Лав се обесила у манчестерском парку јер се плашила да родитељима каже да је геј. Сада се отвара школа за ЛГБТ у којој ће се осећати сигурно.
Хомосексуалци (Фото: holland.com)

Хомосексуалци (Фото: holland.com)

Прва школа за младе људе из ЛГБТ заједнице отвориће највероватније своја врата у наредне три године у Манчестеру, пише “Гардијан”. Школа ће бити у центру града, биће државна, са ознаком специјалне и план је да има капацитет за 40 сталних ђака из Манчестера и околине, као и још 20 места за оне који желе да паралелно иду и у редовну школу. - У питању је борба за животе. Упркос законима који на папиру штите геј људе од хомофобије и насиља, истина је да је, нарочито у школама, насиље веома често и да тера младе људе да се осећају изолованим и непожељним. То често доводи до изостанака, а у најгорим случајевима и до самоубиства – каже Амелија Ли, стратешки директор организације “Млади ЛГБТ са севера и запада”. Прошлог септембра четрнаестогодишња Елизабет Лав се обесила у манчестерском парку јер се плашила да родитељима каже да је геј. - Има још таквих прича. Овде није у питању стварање сигурног уточишта и бежање од стварног света. Ми радимо на едукацији 9.000 ђака из редовних школа и 1.000 наставника. Зато ће ова нова школа омогућити ђацима да похађају и њу, али и да остану у својим редовним школама, ако то желе – каже Ли.
Прочитајте још:Јевреји траже привилегију да у ЕУ носе оружје на улици, због како тврде угроженостиКадиров организује Чечене за марш против листа Шарли Ебдо
Како наводе из ове организације, школа ће бити посебно уређена да погодује младима из ЛГБТ кругова, али ће њена врата бити отворена и за осталу децу. “Биће ЛГБТ инклузивна, не и ексклузивна”, каже Ли и додаје да ће у њу моћи да долазе млади старатељи, млади родитељи, али и лица са менталним проблемима. (Телеграф.рс / Гардијан)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА