Најновије

Усташки злочинац Главаш преко Фејсбука сведоцима прети смрћу!

ЗАГРЕБ - На Фејсбук профилу Бранимира Главаша, који је осуђен на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима, стављен је шокантан статус који позива на убиство онога ко буде сведочио против њега.
Недвосмислено (Фото: ФБ принтскрин)

Недвосмислено (Фото: ФБ принтскрин)

На службеном Фејсбук профилу Бранимира Главаша појавила се порука која не може да се тумачи никако другачије него као претња смрћу сведоцима против лидера ХДССБ-а (Хрватски демократски савез Славоније и Барање) који у суседној БиХ и даље служи казну за ратне злочине. "Не реци лажна свједочанства, јер стићи ће те Божја казна", наслов је поруке објављене на Главашевом профилу која је илустрована фотографијом пет обешених особа. "Осма Божја заповест гласи, 'Не реци лажно свједочанство' и она забрањује лагање, лажно свједочење, кривоклетство, …, а ови на овој слици су лажно свједочили и стигла их је заслужена казна…” – наводи се у поруци на Главашевом профилу. Да подсетимо, Уставни суд Хрватске је укинуо пресуду Бранимиру Главашу у случајевима “гаража” и “селотејп” у којима је правоснажно осуђен на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године.
Прочитајте још:Усташки злочинац Главаш највећи земљопоседник у СрбијиЛинта о ратним злочинима над СрбимаПуштени чланови Дреничке групе, осумњичени за злочине над српским цивилима
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА