Најновије

Порошенко: Не дамо ни педаљ Украјине

КИЈЕВ – Украјински председник Петро Порошенко поручио је данас да ће обновити Донбас и да Кијев неће дати „ни педаљ украјинске територије”.
Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Петро Порошенко (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

„С нама је цео цивилизован свет, зато ћемо победити. Нећемо дати ни педаљ украјинске земље, обновићемо Донбас, а агресор ће бити избачен са територије Украјине”, казао је Порошенко, јавила је украјинска агенција Укринформ. Порошенко је то рекао пред хиљадама људи који су се окупили у Кијеву у маршу организованом у знак сећања на погинуле у нападу пре пет дана на путнички аутобус код насеља Волноваха у Доњецкој области, када је погинуло 13, а рањено 16 особа. Како је пренела агенција Тасс, на маршу мира се окупило више од 10.000 људи који су носили украјинске заставе и транспаренте на којима је на украјинском и француском језику „Ја сам Волноваха”.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте војну вежбу армије Руске Федерације!
Марш мира организован је, поред Кијева, и у више градова Украјине. Кијев је напад на аутобус окарактерисао као терористички акт и оптужио побуњенике ДНР, чије власти су то одбациле, наводећи да се та локација налази изван зоне дејства њихове артиљерије, подсећа РИА Новости. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА