Најновије

Скинхедси у протесту против расизма

КУАЛА ЛУМПУР - Азијски скинхедси окупили су се током викенда у Куала Лумпуру на музичком догађају чије поруке одударају од оних с којима се њихова сабраћа на Западу најчешће идентификује.
С.Х.А.Р.П. (Фото: gopixpic.com)

С.Х.А.Р.П. (Фото: gopixpic.com)

Обријаних глава, са тетоважама по телу и кожним чизмама, око 200 скинхедса из Јапана, Тајланда и Малезије дошло је у малезијску престоницу у знак подршке борби против расне дискриминације и дрога.
Скуп је организовала малезијска подружница СХАРП-а (Skinheads against Racial Prejudice), група која је основана 1980-их у САД и која промовише антирасизам. Боб Панџанг, један од организатора, рекао је за АФП да је то прво овакво окупљање у већински муслиманској Малезији. "Ми нисмо нацистичке скинхед групе које су расистичке. Ми се не залажемо за Малезију Малезијцима, већ промовишемо дух братства. Против смо расизма, а међу нашим члановима има и Кинеза и Индијаца", истакао је он. Верске власти у Малезији осудиле су овај догађај јер сматрају да учесници својим тесним и поцепаним фармеркама и кожним јакнама лоше утичу на младе иако су им "поруке добре". Малезија има малу заједницу скинхедса која је редовно на мети критика исламиских поглавара. Панџанг је изјавио да се СХАРП, који у Малезији има око 2.000 чланова, укључујући "Скинхед девојке", противи и сексуалном насиљу. "Придружио сам се скинхедсима привучен братством и занимљивом одећом", казао је он. Скинхедси су се појавили крајем 1960-их у радничким четвртима источног Лондона, као бунтовнички покрет против естаблишмента. Оригинални скинхед покрет није имао расистичку ни политичку конотацију. Тек касније ће доћи до прихватања нацистичке идеологије и симболике. Данас скинхедси на Западу углавном асоцирају на агресивно понашање према досељеницима, посебно обојеним мањинама.
Прочитајте још:ПРОДАВАО МОКРАЋУ У ФЛАШИ ОД ВИСКИЈА: Туристи, изволите омиљено пиће испод цене! (ФОТО)Погледајте будалаштину којом су насмејали већ стотине хиљада људи
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА