Најновије

СНС: Грцамо враћајући дугове демократа

БEOГРAД - Српска напредна странка саопштила jе данас да се од преузимања одговорности за вођење jавних финансиjа и Србиjе бори да поправи оно што jе упропашћено у претходном периоду, да ефикасним економским мерама промени привредну климу, а скупе кредите замени повољниjим и привуче инвестициjе.
СНС и ДС - вечити рат!

СНС и ДС - вечити рат!

Реагуjући на данашње саопштење Демократске странке, коjа jе оценила да jе кредитни реjтинг Србиjе забрињаваjуће лош, напредњаци су истакли да грађани одлично знаjу да Србиjа данас више не прави нове дугове "већ да грца враћаjући тешке дугове коjе су оставиле демократе". "Наш циљ jе оно што jе било незамисливо за време владавине ДС - држава без дугова - и чинимо све да створимо услове да се у Србиjи троши само оно што се заради. A ефекти такве нимало лаке, али одговорне и озбиљне државне политике, ускоро ће бити видљиви свима", наводи се у саопштењу. Kако се додаjе, захваљуjући економским мерама Владе Србиjе, пре свега, као резултат мера фискалне консолидациjе и стратегиjе управљања jавним дугом, jавни дуг ће почети да се смањуjе краjем 2016. "први пут после много година раста, коjи jе проузроковала катастрофална економска политика ДС-а". Напредњаци су замолили демократе, коjе су оптужили да су за четири године владања подигли jавни дуг са 34,2 на 62,5 одсто БДП-а, да се уздрже од дељења лекциjа "jер грађани нису од jуче, и нико ниjе заборавио да jе та политичко-таjкунска организациjа учинила све да уништи будућност наше деце".
Прочитајте још:Гојковић: Иза медијских наслова о Вучићу и Николићу стоји неко моћнији
"Грађани нису заборавили ни како су функционери ДС-а, са своjим приjатељима таjкунима, пунили jедни другима приватне банковне рачуне, кроз пљачкашке приватизациjе, отимачине капитала државних банака, док су пола милиона истих тих грађана оставили без посла, и избацили на улицу," саопштава СНС. Да скандал буде већи, додаjу, већ петнаесту годину за редом, исти ти функционери Демократске странке, коjи су уништили Србиjу, "данас, на челу са Паjтићем, хараjу Воjводином и сваки дан користе за нове бахатости и пљачке, а, наравно, не пада им на памет да врате милионе коjе су отели од Развоjне банке, Фонда за развоj и ко зна чега jош", наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА