Најновије

Бањалучке проститутке за ноћ зараде и до 500 евра

БАЊАЛУКА - Проститутке у Бањалуци за ноћ зараде и до 500 евра, потврдила је за "Независне" Бањалучанка која посредује између девојака које се баве "најстаријим занатом" и клијената заинтересованих за њихове услуге.
Проституција (Фото: edgecastcdn.net)

Проституција (Фото: edgecastcdn.net)

Ова Бањалучанка, такође тврди да се све више млађих девојака одлучује бавити проституцијом. Да је читава ствар добро сакривена, како од очију јавности, тако и од оних који би требало да се боре против оваквих појава, говоре и подаци добијени из Центра јавне безбедности Бањалука, према којима током 2014. године ниједна особа није ухапшена због проституције по Закону о јавном реду и миру РС. Да су добијени подаци далеко од стварности и реалне ситуације, а да град на Врбасу има много тога заједничког са великим градовима из окружења потврдила је ова Бањалучанка која посредује између девојака и клијената, али и њена суграђанка. Оне су описале кроз шта све те девојке пролазе. Њихове приче не разликују се пуно од прича о елитној проституцији у Србији које су претходних недеља потресле регион и свакодневно пуниле новинске редове, док се временом откривала све дужа мрежа проститутки и њихових клијената и постајала доступна јавности.

Случајно ушла "у посао"

"У ову причу сам ушла сасвим случајно пре око седам година. На тадашњем послу сам свакодневно упознавала богате и моћне мушкарце, претежно странце који су ме у више наврата питали да ли знам неку девојку која би с њима провела викенд или дошла до њих на 'дружење', прича ова Бањалучанка. Не крије да је након тога питала неколико девојака из града за које је чула да се баве тим послом и да је једна од њих пристала да проведе ноћ са њеним тадашњим радним колегом за 200 евра. "Убрзо сам их спојила и када сам кренула кући он ми је дао 50 евра за труд. Тако је све кренуло", искрена је наша саговорница. Она каже да цена зависи од више фактора, па самим тим и њен постотак који добија за проналажење муштерије. "Цена зависи од година и изгледа девојке те свега онога што је спремна да уради да би клијент био задовољан. Такође, цену одређује и имовинско стање клијента, те колико је 'галантан', а на крају и задовољан услугом коју је добио. Неке девојке су за ноћ знале зарадити и до 500 евра. Велика је разлика у цени, тако да се креће од 50 до 500 евра за исте услуге", каже наша саговорница.

Брзо се навикну на луксуз

Додаје да се овим послом најчешће баве млађе девојке од 18 до 25 година, али да има и старијих дама које се баве овим послом. "Млађе девојке су најтраженије, а и највише их има. То су обично особе из других градова које живе саме, или евентуално са цимерком. Све се брзо навикну на луксуз и на то да просечну плату зараде за неколико сати и тада нема назад", прича она. Моника, плавокоса 25-годишња студенткиња из Бањалуке која се већ пету годину бави проституцијом, каже да су јој муштерије обично странци средњих година који су овде послом, а понајвише они са дипломатским пасошем, али и приватници и бизнисмени из града и региона. "Почела сам да се бавим овим послом на препоруку једног познаника који се кретао у круговима људи који имају много новца, а којима није било страно да плате девојку. Врло брзо сам ушла у читаву причу и морам бити искрена и рећи да немам проблема с оним чиме се бавим. У највећем случају то су џентлмени који знају како да се понашају према жени и уз које сам доста тога прошла, што вероватно не бих никад да се не бавим овим послом", прича Моника.

Ружно искуство

Додаје да опет није баш све, како каже, мед и млеко, те да девојке пролазе кроз многе ужасне ствари и да ни она није изузетак. "Има свакаквих људи па се свашта ружно дешава девојкама док су са клијентима. Зато и радимо на препоруку некога коме верујемо, али ни тада ниси у потпуности сигуран", признаје Моника. Додаје да се пре нешто мање од две године договорила са једним клијентом да дође код њега у Аустрију на седам дана. "Он је богати предузетник. Одмах по доласку сам доживела нешто ужасно. Чим смо ушли код њега у кућу ошамарио ме и присилио на анални секс те се иживљавао нада мном више сати. Никада нећу заборавити тај бол и понижење које сам доживела, а још сам и морала остати код њега седам дана јер ми није хтео платити", испричала је Моника. Признаје да је све више девојака које одлучују да се баве овим послом, многе од њих због тешке материјалне ситуације, али и због тога што су, како каже, навучене на наркотике за које свакодневно на овај начин набављају новац.

Бањалучанка ухапшена у Србији

Божана Вујиновић, "Плејбојева" зечица из Бањалуке, позната и као Божана Неодољива Неумољива, била је ухапшена заједно са старлетом Мими Оро, те још неколико девојака, у акцији сузбијања елитне проституције у Србији, пренијели су медији. Према њиховом писању, име Вујиновићеве, као и име старлета, али и неких познатих певачица пронађено је међу документацијом која је заплењена од највећег естрадног макроа Михаила М. На списку организатора елитне проституције, поред имена девојака, налазе се и имена клијената међу којима су били познати директори банака, спортисти, естрадни менаџери и композитори.

Казне

По кривичном законику РС, казне предвиђене за проституцију и друге прекршаје везане за њу износе од 400 до 1.200 КМ за особе које буду ухваћене при проституисању. За оне који изнајмљују, односно уступају просторије ради проституције предвиђена је новчана казна од 500 до 1.500 КМ, док је за предузеће и друга правна лица предвиђена новчана казна од 4.000 до 12.000 КМ.
Прочитајте још:ИСПОВЕСТ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ: Тукао ме је макро јер нисам хтела да спавам с тројицом!
Извор: nezavisne.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА