Најновије

Захарченко: Кијев нарушио примирје, напавши Доњецк

Самопроглашена Доњецка Народна Република оптужила је Кијев за кршење примирја и напад на Доњецк и позвала ОЕБС да натера украјинске власти да поштују договор из Минска.
Александар Захарченко (Фото: liveinternet.ru)

Александар Захарченко (Фото: liveinternet.ru)

"Сада се јасно види да је Украјина прекршила примирје и напала. Таквих артиљеријских напада, какве смо ми поднели за два дана, још није било. Још једном желим да се обратим светској јавности, ОЕБС-у: ако желите, и делите наше мишљење о прекиду ватре, натерајте Кијев да испуњава договор из Минска", наводи речи шефа ДНР Александра Захарченка прес-центар владе самопроглашене републике. Он је додао да је за два дана на терминал доњецког аеродрома извшено шест напада пешадијом и оклопном техником. "Сви они су претпели пораз. Као што је и пробој украјинских војника у Доњецк. На желост, срушен је Путиловски мост. Читава колона која је ишла на пробој била је уништена. У плен су узета три тенкиста... Синоћ је Украјина бомбардовала Горловку. Пуцано је на представника Координационог центра. Остаци су летели чак и близу мисије ОЕБС у Доњецку", саопштио је Захарченко.
Прочитајте још:У Дебаљцеву заробљен украјински мајор (ВИДЕО)СТРЕЛКОВ: Рат је неизбежан и биће дуг, крвав и са нејасним исходом.
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА