Најновије

Чешки председник први из ЕУ који је потврдио учешће на Паради победе у Москви

ПРАГ - Чешки председник Милош Земан посетиће Москву у мају где ће присуствовати прослави поводом 70 година од победе у Великом отаџбинском рату, речено је из кабинета чешког председника.
Чешки председник Милош Земан (фото: thedaily.cz)

Чешки председник Милош Земан (фото: thedaily.cz)

"Председник је добио позив да 9. маја присуствује свечаном обележавању годишњице победе над фашизмом. Он је са захвалношћу прихватио позив", рекао је портпарол председника Јиржи Овчачек. Војне параде поводом 70 година победе над нацистима у Другом светском рату биће одржане ове године у 26 руских градова. Очекује се да ће ове године на паради на Црвеном тргу у Москви учествовати 14.000 војника, 194 тенка и 150 авиона и хеликоптера, наводи агенција Спутњик. Планиране су и заједничке прославе Русије и Кине поводом годишњице победе над немачким фашизмом и јапанским милитаризмом у Другом светском рату. Русија је упутила позиве великом броју светских лидера да присуствују војној паради у Москви поводом победе у Другом светском рату.
Прочитајте још:Скандал: У Чешкој РРА тражио цензуру председника Земана!Председник Чешке Земан рекао све најгоре о независности КосоваЧЕШКИ ВЕТЕРАН С КОСОВА ОДБИО ОДЛИКОВАЊА НАТО: Стидим се што сам служио злочинцима
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА