Најновије

МАДРИД: Бомба на железничкој станици - општа паника!

МАДРИД - На железничкој станици Аточа у центру Мадрида управо је у току акција демонтирања бомбе коју је оставила непозната особа, јављају агенције.
Мадрид (Фото: Википедија)

Мадрид (Фото: Википедија)

Бомба је остављена у ранцу насред станице. Специјалне јединице за демонтирање бомби увелико раде на демонтирању експлозивне направе. Станица је испражњена одмах пошто је човек с руксаком дошао на станицу и почео  да виче да ће се убити и да има бомбу. Он је одмах ухапшен и није пружао отпор, али ранац нико није смео да дира док нису дошли специјалци. Иначе, станица Аточа била је поприште терористичких напада 11. марта 2004, највећих досад у Европи. На мети нападача била су четири воза, а 10 бомби пуњених шрапнелима биле су скривене у руксацима. Напади су се десили током јутарњег шпица, а од 28 оптужених, углавном из Северне Африке, покренут је судски процес, њих 18 осуђено је за учешће у нападу.
Прочитајте још:Кери и Лавров о Украјини и Блиском истоку
Седам главних организатора разнело се три недеље после напада, када је полиција опколила стан у једном мадридском предграђу у којем су се крили. Екстремисти који су преузели одговорност за нападе рекли су да су их извели као освету за подршку шпанске владе рату у Ираку и присуству њихових војника у Авганистану. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА