Најновије

Обама уводи нове санкције Северној Кореји

ХОНОЛУЛУ - САД ће увести санкције Северној Кореји као одговор на хакерски напад на продукцијску кућу Сони пикчерс ентертејнмент.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Председник САД Барак Обама потписао је данас извршни налог за увођење нових санкција. САД су већ увеле Пјонгјангу санкције због његовог нуклеарног програма. Обамина администрација навела је да ће на мети санкција бити три севернокорејска ентитета, укључујући и владину обавештајну агенцију и једног севернокорејског дилера наоружања. САД ће, такође, казнити и 10 појединаца који раде за поменуте ентитете или владу Северне Кореје. Свима њима ће бити забрањено да користе амерички финансијски систем, а Американцима да послују са њима. Бела кућа је навела да је ово само први део америчког одговора на напад на Сони. Продукцијска кућа Сони била је на мети хакерских напада због њеног филма Интервју, комедије која на карикиран начин приказује атентат на лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна. Сони је прво одложио планирану премијеру филма, након чега је ипак одлучио да филм уђе у редовно приказивање. Интервју је првог дана приказивања у САД на Божић зарадио милион долара.
Прочитајте још:Филм Интервју балонима стиже у Северну КорејуАмериканци лагали: Докази потврђују да Северна Кореја није крива за хакерски нападАмериканци разочарани филмом који је „запалио“ односе између САД и Ј. Кореје
Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА