Најновије

Пољска тражи доследност у анти-руским санкцијама

ВАРШАВА- Шеф пољске дипломатије Гжегож Шетина оценио је да само доследна солидарна реакција Запада и санкције могу да зауставе Русију, али да још није дошло време да она седне за сто и да ће свет морати још неко време да сачека.
Пољска против Русије (Фото: Theageofnepotism.com)

Пољска против Русије (Фото: Theageofnepotism.com)

Гжегож Шетина је рекао да нико не жели да уништи и унесрећи Русију, али да Руси морају да постану свесни да језик дипломатије, вођења политике, решавања сукоба није језик карабина. "Руси данас још нису дошли до тачке када би хтели да разговарају. Није ово време у којем Русија очекује план решења проблема. То ће још потрајати", рекао је Шетина пољској телевизији ТВН24, преноси Бета. Пољски министар очекује да ће санкције Запада Русији трајати још месецима и нагласио да само од реакције света зависи где ће се зауставити апетити Русије. "Последњих месеци се види да екипа која влада Русијом сања о томе да поново буде сила. (Руски председник Владимир) Путин је више пута говорио да је Русија остала искључена из статуса силе и да је владао ред док је постојала биполарна подела света", рекао је Шетина.
Прочитајте још:ЕУ у паници: Криза у Грчкој ће изазвати хаос у унији кажу њени званичници!Шта као свој највећи успех у 2014. години виде Путин, Обама, Асад, Меркелова, Оланд и Ким Џонг Ун?
Шеф пољске дипломатије изјавио је да о томе где завршава апетит Русије одлучује само свет и његова реакција. "То што се десило током анексије Крима, то што се дешава данас у Луганску и Доњецку показује да је само одлучан, солидаран став земаља слободног света у стању да ограничи апетит или амбиције Руса. Реакција света на потезе Русије, доследно уведене и одржаване санкције или цена нафте сада, након неколико месеци, показују да Путин мора да рачуна на последице ако направи корак даље", рекао је Гжегож Шетина. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА