Најновије

Суноврат економије: Србија има најмањи промет на тржишту капитала од 2000. године!

БЕОГРАД – Крај 2014. године српско тржиште капитала дочекало је с рекордним растом вредности индексних показатеља у последњих шест година, али истовремено и с најмањом укупном вредношћу промета од 2000. године, саопштила је Београдска берза.
Лоше нам се пише (Фото: selectfactoring.co.uk)

Лоше нам се пише (Фото: selectfactoring.co.uk)

Вредност промета на Београдској берзи прошле године била је око 20 милијарди динара, односно 172 милиона евра. Раст вредности индексног показатеља БЕЛЕX15 износио је око 17,6 одсто, а БЕЛЕXлине приближно 19,6 одсто. У поређењу са индексима берзи у региону, приближан раст остварио је само индекс Љубљанске берзе, СБИ20, чија је вредност прошле године порасла за око 18,9 одсто. Најликвидније хартије на тржишту капитала у Србији биле су акције АИК банке из Ниша и Нафтне индустрије Србије. Укупан промет акцијама те две компаније у 2014. години износио је више од пет милијарди динара.
Прочитајте још:Шешељ: Србија треба да уђе у Царинску унију и у ОДКБ, Запад је Вучића већ отписао
Појединачни промет већи од једне милијарде динара, поред тих хартија, забележиле су и акције компаније Бамби из Пожаревца, Луке Дунав из Панчева и београдског Имлека. Вредност акција Аеродрома „Никола Тесла” је скоро удвостручена у односу на 2013. годину и износила је на крају године 942 динара. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА