Најновије

Шокантна исповест заробљених Украјинаца: Командант нас на превару послао у напад (ВИДЕО)

Заробљени украјински војници тврде да их је командант преварио и послао у акцију која је требала да буде извлачење рањеника, а уствари је био напад на главни терминал аеродрома.
Комадант Гиви и заробљени Украјинац (Фото: Јутјуб принтскрин)

Комадант Гиви и заробљени Украјинац (Фото: Јутјуб принтскрин)

Они су у камере руске телевизије "Лајфњуз" испричали да су неколико пута одбили наредбу да иду у напад, да би им било речено да су у главном терминалу поново украјинске трупе и да треба са два тенка да евакуишу рањене војнике. Они су испричали да би одбили да иду у акцију да су знали да су у главном терминалу војници проруског батаљона "Сомали". Војник Вадим. Б. је рекао да међу украјинским војницима влада велико разочарење у своју команду, а да је он већ месецима на фронту: - Волео бих да сам дезертирао- рекао је овај војник. Правда је раније објавила да су у последњем украјинском нападу на доњецки аеродром уништена два њихова тенка, шест војника је убијено, а осам се предало новоруском команданту Гивију.
Прочитајте још:ДНР мора искористити тренутну прилику да ослободи Мариупољ, Славјанск и КраматорскНова украјинска катастрофа на доњецком аеродрому: Два тенка уништена, шест убијених, осам заробљених
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА