Најновије

Запад жели да угуши руску економиjу и свргне Путина

MOСKВA - Западне земље желе да искористе украjински конфликт да би свргнуле председника Русиjе Владимира Путина и желе да угуше руску економиjу, рекао jе данас портпарол Kремља Дмитриj Песков.
Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

Дмитри Песков (Фото: ЈуТјуб)

"На Западу, они покушаваjу да склоне Путина, да га изолуjу из међународне политике, да угуше економски Русиjу због њихових интереса, да свргну Путина", рекао jе Песков, пренела jе агенциjа AФП. "Да ниjе било због Kрима, они би измислили други разлог", рекао jе Песков. Догађаjи у Украjини су "скинули маске са међународне дипломатиjе", додао jе Песков. Песков jе истакао да jе руска економска ситуациjа под контролом упркос "незаконитим санкциjама" коjе су Русиjи увеле западне земље због припаjања Kрима и подршке проруским снагама на истоку Украjине. "Подсетићу вас шта jе Путин рекао (у децембру): све jе под контролом, знамо шта да радимо, како то да урадимо и ми имамо све што нам треба да то урадимо", рекао jе портпарол Kремља. Према Пескову, Русиjа не може да разреши кризу у Украjини као што то тражи запад. "Све што Русиjа може да уради ради завршетка конфликта, она већ чини", истакао jе Песков и додао да Kиjев мора да "почне да разговара са своjим регионима". "Немачка, Француска, Русиjа и OEБС могу да буду гаранти договора", рекао jе Песков. Песков jе изразио очекивање да ће Mинска група наставити да ради своj посао и да ће као резултат тога бити састанак лидера...планиран да се одржи у Aстани. Aли, до састанка ће доћи ако буде могао да да неке конкретне резултате". Песков jе рекао и да jе сигуран да се западне земље никада неће "отарасити" Русиjе, закључивши да би "изолационизам био грешка".
Прочитајте још:САРАДЊА СА ИРАНОМ: Путин шири пакт против Запада!Снаге ЛНР пробиле фронт код Бахмутке, 24-0ј украјинској бригади прети опкољавање
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА