Најновије

Лажни доктор ХИВ-ом заразио цело село

РОКА - Лажни лекар Јем Чрин заразио је вирусом ХИВ скоро све становнике села Рока у Камбоџи и због тога власти желе да му суде за масовно убиство.
ХИВ (Фото: википедија)

ХИВ (Фото: википедија)

Јем је заразио 212 људи, а међу њима има и деце. Испоставило се да једну иглу користио за неколико пацијената и да се вирус тако проширио. Он никада није завршио медицину нити је имао дозволу да ради као лекар. Међутим, после пада геноцидног режима Црвених Кмера 1979, остао је у селу као "лекар за све". Људи су знали да није прави лекар, али свеједно су долазили код њега за помоћ. Село је сиромашно, људи живе од пољопривреде и били су срећни што уопште имају било какву медицинску помоћ. Међутим, многи сељани, чак и они који су заражени, и даље бране свог лекара и хвале га да их је лечио и кад нису имали новца да му плате. "Искрено, не верујем да је лекар крив", каже Чеј Јао (76), матријарх породице у којој је 16 чланова инфицирано вирусом ХИВ.
Прочитајте још: Украјински војни врх добио „панични извештај” о стању на фронтовима
"Био је тако чист. И није лош човек. Плаћали смо га ако смо имали пара. Кад нисмо имали, говорио је - платићете ми касније", прича она. И Јема су тестирали на ХИВ. Није заражен. Извор: Њујорк Тајмс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА