Најновије

Мистериозни радио сигнал стигао из свемира

Астрономи су детектовали радио-сигнал у облику кратког, оштрог импулса који је дошао из за сада непознатог извора, удаљеног 5,5 милијарди светлосних година.
Поруке из свемира? (Илустрација: sxc.hu)

Поруке из свемира? (Илустрација: sxc.hu)

Феномен споменутих сигнала тренутно представља велику мистерију за научнике широм света који се труде да објасне необичну појаву. Сигнал траје само неколико милисекунди, а први импулс је детектован још 2007. године након што су астрономи истражили архив телескопа Паркес у Аустралији. Порекло сигнала није познато, али се нагађа да би могло да се ради о црној рупи која нестаје, неутронској звезди, па чак и о сигналу који производе интелигентна бића. Недавно је детектовано шест нових импулса који су дошли изван наше галаксије, а седми импулс је „ухваћен“ помоћу телескопа Арекибо у Порторику. „Ми смо први који су детектовали сигнал у реалном времену. Импулси су сваки пут пре нас били пронађени накнадно, заправо пуно касније него што су се десили“, рекла је докторка Емили Петроф са Универзитета у Свинбурну.
Прочитајте још:НАСА снимила како се НЛО диже са Земље? (ВИДЕО)(ВИДЕО) ЗАГОНЕТКА НА ДНУ БАЛТИЧКОГ МОРА: Пронађен НЛО стар 140.000 година?!(ВИДЕО) Мистерија: Крава се подиже са ливаде и одлази у….
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА