Најновије

Овако се прави помфрит у Меку! Да ли ћете га и даље јести? (ВИДЕО)

Ко не воли, макар с времена на време, себе да части порцијом брзе (али не баш потпуно здраве) хране? Хамбургер по жељи, газирани напитак и – неизбежни помфрит! Сада је разоткривена тајна ових истовремено меких, а хрскавих кромпирића.
Фото: mcdonalds.ch

Фото: mcdonalds.ch

Бивши члан екипе “Mythbusters” Грант Имахара посетио је фабрику Мекдоналдса у Ајдаху да би нам свима разоткрио како се прави њихов најпопуларнији производ – помфрит. Постоји неколико фаза прављења помфрита, па се тако кромпир након брања гули, бланшира и реже помоћу воденог топа тако што се под притиском испаљује кроз машину за сечење брзином од 100 километара на сат. – Хвала Богу, прави се од кромпира. То је добар почетак – коментарисао је Имахара и открио још 18 састојака који се стављају у свима омиљени прилог. Целокупан процес припреме кромпира је крајње прост. На самом почетку он се љушти и сече на потребан облик. Након тога се потапа у декстрозу (природан шећер) како би задржао златну боју, пре него што се третира динатријум пирофосфатом који спречава кромпир да посиви на путу до ресторана брзе хране. Кромпирићи се пеку два пута, а како би финални продукт био онакав какав се сервира у Мекдоналдс ресторанима користи се диметилполисилоксан, једна врста силикона, као и хемикалија терц-бутилхидрохинон којој је база бензин. Из Мекдоналдса тврде да су оба састојка сигурна за људску употребу и користе се као конзерванс. Након што процес припреме заврши, кромпирићи се замрзавају. Међу осталим састојацима који се користе су различита уља, побољшавачи укуса и боје, као и средства против пуцања.
Прочитајте још:Одвојите један минут: Научите потез који би вам могао спасити животТоп напитак против мамурлука и четири помоћника који ће ублажити мучнину
Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА