Најновије

Меркел: Путин је уништио мир у Европи

ДАВОС/ДОЊЕЦК - Владимир Путин је интервенцијом у Украјини нарушио послератни мировни поредак у Европи, рекла је Ангела Меркел, немачка канцеларка, на Светском економском форуму у Давосу.
Меркел и Путин (Фото: ЈуТјуб)

Меркел и Путин (Фото: ЈуТјуб)

- Анексија Крима није било каква анексија. То је кршење вредности које су заслужне за мировни поредак у Европи након Другог светског рата, пре свега у прихватању граница и поштовању територијалног интегритета - рекла је Меркелова. Санкције неизбежне Она је додала да су зато економске санкције према Москви неизбежне. - Оне могу бити укинуте ако разлози због којих су уведене буду уклоњени. Нажалост, ми још нисмо ту - додала је Меркелова. Она је оптужбе на рачун Русије изрекла дан након што су министри спољних послова Украјине, Русије, Француске и Немачке постигли у Берлину договор о демаркационој линији на истоку Украјине, а истог дана кад су Кијев и Москва једни друге оптужили за злочине против човечности у Доњецку. Борбе у том граду јуче су интензивиране, а 13 цивила погинуло је кад је у Доњецку гранатиран тролејбус. - У гранатирању је повређено 12 људи - рекао је представник хитне службе Доњецка. - Овај инцидент сматрамо злочином против човечности и тешком провокацијом како би се подрио мировни процес - поручио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Он је то рекао убрзо пошто је украјински премијер Арсениј Јацењук оптужио Русију да је одговорна за гранатирање. - Терористи су починили још један страшан злочин против човечности. Русија је одговорна за то - саопштио је Јацењук. Осуде и из Америке Русију је јуче напала и америчка амбасадорка у УН Саманта Пауер, која је рекла да је најновији мировни план Русије за Украјину заправо план окупације. Москва је више пута пружала маслинову гранчицу у једној руци, док је другом руком додавала ракете „град“ и тенкове украјинским сепаратистима - рекла је Пауерова.
Прочитајте још:КРАВЧУК: Украјина је почела да се распада, наша држава је у огромној опасностиМасакр у Јерменији-опасан сигнал за Москву
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА