Најновије

НЕМЦИ ОКРЕЋУ ЛЕЂА КИЈЕВУ: Порошенко једно прича, а друго ради!

БЕРЛИН - Представник немачке владе задужен за координацију односа и сарадње Немачке и Русије, Гернот Ерлер, оштро је осудио понашање украјинског председника, Петра Порошенка, истичући да Порошенко прича о миру, а агресивно увећава војску.
Берлин (Фото: Викимедија)

Берлин (Фото: Викимедија)

Он је, у интервјуу за немачки лист Nordwest-Zeitung, рекао да Порошенко "на речима жели дипломатско мирно решење конфликта, на делу увећава војску, у Кијеву се користи агресивним говорима, док за резултат има велики раст жртава". Ерлер је истакао да, по његовом мишљењу, решење лежи у разговору и дијалогу под покровитељством ОЕБС-а. "Разговори између Русије, Украјине и проруских снага у Украјини под покровитељством и уз координацију ОЕБС-а представља најбоље решење ка прављењу позитивних корака." - каже Ерлер. Ерлер је упозорио на велику опасност избијања рата између Русије и Украјине, те навео чињеницу да је Кијев најавио увећање своје војске на број од 68 хиљада војника.
Прочитајте још:Амерички генерал: Русија је наша највећа претња поред исламиста
Ерлер је рекао да због таквог понашања и стремљења Кијева, Европска Унија мора размислити да ли је таква политика Кијева у складу са политиком ЕУ. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА