Најновије

Отпочела масовна контра-офанзива војске Новорусије

КИЈЕВ- На истоку Украјине започела је нова масовна офанзива проруских снага, саопстили су данас украјински званичници и представници проруских снага.
Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

"Руске терористичке групе су суштински прекршиле све раније споразуме о прекиду ватре...и данас кренуле у активне офанзивне операције", рекао је шеф украјинског Националног савета за безбедност и одбрану Александар Турчинов на седници владе, пренела је агенција АФП. "Реч је о активним јединицима руских оружаних снага", истакао је Турчинов. Лидер проруских снага у Доњецку Александар Захарченко рекао је данас да се он неће више залагати за нове мировне разговоре са Кијевом и упозорио је да су његове снаге започеле офанзиву с циљем ширења њихових територија, навела је француска агенција. "Наша страна неће више инсистирати ни на каквим мировним разговорима", рекао је Захарченко. "Напредоваћемо до крајње границе доњецке покрајине", додао је он.
Прочитајте још:Амерички генерал: Русија је наша највећа претња поред исламиста
Сукоби на истоку интензивирани су у јануару. Кијев и Москва оптужују једни друге за неуспех примене споразума о прекиду ватре договореног прошлог септембра у Минску, како би се окончао конфликт на истоку Украјине, у коме је, према проценама Уједињених нација, од априла прошле године, погинуло 4.700 људи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА