Најновије

Полицајци снимљени како убијају ненаоружаног црнца с дигнутим рукама (ВИДЕО)

У јавности се појавио видео снимак на којем је приказано како двојица америчких полицајаца са чак девет хитаца убија ненаоружаног Афроамериканца који са подигнутим рукама покушава да изађе из возила.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Инцидент се догодио 30. децембра прошле године, али је видео снимак тек јуче постао доступан јавности. Брахим Дејс и Роџер Ворли, двојица припадника полиције из Њу Џерсија зауставили су аутомобил услед саобраћајног прекршаја, затраживши од возача лична документа. Човеку који је управљао возилом путовао је са сувозачем речено је да је заустављен зато што није испоштовао знак "стоп" и зауставио се. Одједном, полицајци почињу да вичу на двојицу људи у аутомобилу, тражећи од њих да "покажу руке." Возачеве високо подигнуте руке јасно се виде на снимку. Полицајци су им узнемиреним тоном поручили да "не мрдају, иначе ће бити убијени." Затим су извукли оружје и почели да претражују аутомобил. Рекли су да су пронашли пиштољ у прегади код сувозачевог седишта, након чега се чује како им он на снимку говори: "Пустите ме да изађем." Иако је држао високо подигнуте руке, полицајци су у несрећног сувозача испалили девет метака и убили га на месту. Возача су извукли из аутомобила и ухапсили, притом позвавши појачање. Оба припадника полиције послата су на привремено одсуство након овог инцидента. Ово је само једно у низу убистава које су починили амерички полицајци, а да су жртве биле припадници небелачке популације. У априлу прошле године полицајац је убио ненаоружаног Мексиканца који је био под утицајем наркотика. Убиство се догодило у Билингсу, у америчкој савезној држави Монтани. Инциденти са краја прошле године, када је у Фергусону и Сент Луису убијено неколико ненаоружаних Афроамериканаца, били су повод за масовне протесте широм САД. Амерички полицајци убијају ненаоружаног Афроамериканца у Њу Џерсију:Полицајац у Монтани почиње да плаче након што је убио ненаоружаног Мексиканца:
Прочитајте још:ИСПОВЕСТ: Очух нам запалио мајку због ручкаКАД УМРЕМ СРЦЕ МИ ОСТАВИТЕ У СРБИЈИ: Гроф Вронски сахрањен у српском манастиру који испуњава жеље
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА