Најновије

(ВИДЕО) Погледајте најновија ратна дејства у Новорусији

ДОНБАС - Према последњим извештајима, новоруске снаге безбедности сукобиле су се са украјинском војском на свим фронтовима. Лајф њуз је, ради процене степена сукоба у овом тренутку и праћења ситуације на фронту, израдио мапу ратних дејстава.
Мапа ратних дејстава - исечак (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Мапа ратних дејстава - исечак (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ујутру, 23. јануара украјинска војска је наставила гранатирање Доњецка. Под ударом су били аеродром и околна села. Борбе се настављају у Ајдовки и Пески. Из ових насеља Украјинска војска вршила је гранатирање Доњецка, па је војска ДНР одлучила да покрене напад како би спречила даље цивилне жртве. Још једна линија фронта отворена је у близини града Дебељцево. Из овог града су током примирја веома често упућиване оружане провокације, тако да је у једном тренутку борцима понестало стрпљења и они су похрлили су у напад, јавља Лајф њуз. Борци ДНР-а покушавају да приђу и Маринопуљу, другом по величини граду у Доњецкој Народној Републици. Према непотврђеним подацима, устаници су успели да освоје село Винограднија, удаљено 14 километара од овог града. И у Луганској Народној Републици данас је било доста борби. Становници града Стаханов ноћ су провели у подрумима и ходницима, избегавајући нападе. Украјинска војска напала је град користећи артиљерију. Примећене су и колоне војске ЛНР како се упућују према граду Лисјачанску. Уличне борбе су у току у селима на северозападу ЛНР-а, а постоје информације по којима је у овом рејону дејствовало и украјинско ратно ваздухопловство.
Прочитајте још:Захарченко открио ратне планове ДНРБасурин открио истину о губицима Украјинаца: 600 лешева око доњецког аеродромаНаставља се гранатирање цивила у Доњецку
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА