Најновије

Контрадикторне информације поводом гранатирања Маријупоља, извештај о новом гранатирању (ФОТО/ВИДЕО)

МАРИЈУПОЉ - Најмање 15 људи је погинуло данас у ракетном нападу на Маријупољ, саопштило је украјинско Министарство унутрашњих послова. Министарство у Кијеву је саопштило да је у нападу на стратешки важну луку под контролом владиних снага, рањено 46 људи, пренео је АФП. Локални званичници раније данас су саопштили да је у нападу погинуло 10 људи.
Маријупољ (Фото: Твитер)

Маријупољ (Фото: Твитер)

Шеф регионалне полиције потврдио је да је десет особа погинуло када су проруски активисти извршили жестоку паљбу на луку Маријупољ, јавља Ројтерс. "Као резултат напада активиста на стамбени сектор Маријупоља... убијено је десет особа", написао је на Фејсбуку шеф полиције Вјачеслав Аброскин и додао да се "информације обрађују" и да је полиција под узбуном. Агенција Униан подсећа на саопштење прес-центра Штаба за спровођење антитерористичких операција да су јутрос "екстремисти нелегалних оружаних формација извели још један терористички акт" и да су пуцали на источну периферију Маријупоља из вишецевног ракетног бацача "град". РИА Новости преноси саопштење штаба ДНР-а да они не располажу артиљеријом која може да наноси ударе по рејонима Маријупоља о којима саопштавају украјинске снаге. Тасс преноси изјаву представника Министарства одбране ДНР да је та тврдња "отворена дезинформација и лаж". "Устаничке снаге уопште нису пуцале ка Маријупољу, тим пре не по стамбеним четвртима", рекао је представник ДНР-а. Он је додао да устаници држе одбрану код Новоазовска, града 40 километара од Маријупоља и да уопште не пуцају. Та руска новинска агенција пренела је и изјаву једног житеља Маријупоља да је пројектил "долетео са територије коју контролише украјинска војска". У међувремену стижу извештаји да је на град пала још једна салва граната.
Прочитајте још:Продор армије ДНР: Лешеви Украјинаца на гомили у Красном Партизану (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)(ВИДЕО) Устаници гранатирали Мариопуљ!
Извор: Блиц / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА