Најновије

Исламисти Боко харама отпочели напад на град Мајдугури

МАИДУГУРИ - Припадници исламске естремистичке групе "Боко харам" покренули су данас напад на Мајдугури, кључни град на североистоку Нигерије, јављају светске агенције.
Напад исламиста (Фото: Википедије)

Напад исламиста (Фото: Википедије)

У извештајима се наводи да се жестоке борбе воде на периферији града, пошто борци "Боко харама" покушавају да уђу у град, док војска спроводи ваздушне нападе уз увођење полицијског часа у граду, јавио је британски ББЦ. "Војска одбија истовремене нападе терориста на Монгуно и Мајдугури", саопштио је штаб одбране на твитеру и додао да су у току операције из ваздуха и са земље против исламиста у Мајдугури који је епицентар сукоба шестогодишње побуне "Боко харама". Страх од могућег напада на Мајдугури актуелан је месецима, пошто су исламисти почели да заузимају градове и села у три североисточне нигеријске државе пре шест месеци, додаје АФП. У Мајдугурију се налазе десетине хиљада људи који су побегли од напада "Боко харама" у другим деловима Нигерије. То је град који је пре неколико дана посетио председник Гудлак Џонатан у склопу предизборне кампање уочи избора наредног месеца. Ројтерс наводи да је Боко Харам ослободио 190 заробљеника, који су се вратили у своја села на североистоку, мада има сељана који су и даље задржани у заробљеништву, саопштили су званичници.
Прочитајте још:8.000 Украјинаца прети опкољавање код Дебаљцева
"Људи ће бити прослеђени властима у недељу ради помоћи, пошто су њихове куће запаљене када су побуњеници напали село Катарко", навео је локални званичник. Други званичник је навео да су исламисти ослободили младе мушкарце, жене и децу који су отели 6. јануара, али да још увек држе најмање 20 других. У суседној држави Борно, најмање 14 особа је погинуло и њихове куће су запаљене пре два дана у нападу "Боко харама" на село Камбари, пет километара од Мајдугурија, навео је неименовани војни извор, додаје Ројтерс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА