Најновије

Рејтинг странака: Расте популарност ДСС, СДС и СРС

БЕОГРАД - Анкете јавног мњења већ месецима показују да би у парламент могле да уђу само три партије - СНС, СПС и ДС. Ипак, аналитичари су уверени да Србија не клизи ка двопартијском систему и да шансу да уз добру кампању прескоче цензус имају бар још три листе.
Гласање (Фото: ГудНејбор)

Гласање (Фото: ГудНејбор)

Последње истраживање "Нове српске политичке мисли" показује да је СНС и даље на врху са 47,9 одсто подршке, а да су изнад "црте" још и СПС са 12 и ДС са 10,8 процента. Тик испод линије је ДСС са 4,4, затим СДС са 3,9 а из њих су Двери, СДП и СРС. Уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић каже да ће се ситуација променити када избори буду расписани: - Ако би наступили заједно, ДСС и Двери би готово сигурно ушли у Скупштину. Изнад црте би се, уз добру кампању, вероватно нашао и Тадић, а шансу би имао чак и Љајићев СДПС. Радикали су после краткотрајног скока поново пали, а ЛДП граби ка судбини Динкићевог УРС. Вукадиновић је уверен да Србија неће наставити да клизи према двопартијском систему. Сличну оцену даје и Владимир Пејић, директор агенције "Фактор плус": - Тренутно су само три партије сигурно изнад цензуса, али уверен сам да ће још две или три ући у парламент кад избори буду расписани. Најозбиљнији кандидати су СДС и СРС, као и Двери и ДСС ако би наступили заједно. И Пејић сматра да "британски модел" политичке сцене са две доминантне партије није могућ у Србији. - Ми сада имамо само једну партију која доминира. Кључна разлика је што у Енглеској постоје две партије које су носици различитих идеологија, а код нас тога нема.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Шешељ и Бабурин у Пријепољу
Вучић први Прво место када је реч о популарности лидера и даље убедљиво држи премијер Александар Вучић за кога према истраживању НСПМ 53,4 одсто грађана каже да им улива највише поверења. Следећи је лидер СПС и министар спољних послова Ивица Дачић са 9,9 процената подршке, Расим Љајић са 5,9, и Борис Тадић са 5,3. У председника Томислава Николића поверење има 3,3 одсто грађана, а у лидера ДС Бојана Пајтића два процента. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА