Најновије

Вулин остао без резерви: Више нема право да мења своје посланике

БЕОГРАД- Покрет социјалиста Александра Вулина више нема права на замену посланика. Одласком Александра Јаблановића на место министра у Владу Косова, у српском парламенту заменила га је Горјана Маринковић, чиме је клупа за резерве ПС остала празна. Нова чланица парламента је била 249. на листи СНС и коалиционих партнера и последњи кандидат ПС.
Вулин - лидер Покрета социјалиста (Фото: Јутјуб принтскрин)

Вулин - лидер Покрета социјалиста (Фото: Јутјуб принтскрин)

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић каже да је правило да посланика који поднесе оставку замени следећи са изборне листе из исте странке. - Они више немају кандидата на листи СНС и не могу да мењају посланике. Што се тиче моје странке, стигли смо до броја 172, које заузима Бранимир Ранчић, неуропсихијатар из Ниша. Он ће данас заменити колегу Владету Костића који је изабран за градоначелника Грачанице - објашњава Бабић.
Прочитајте још:Додик на задатку усвајања реформских закона
Уколико би неко од Вулинових посланика отишао на другу функцију, замена би стигла из СНС. Посланичке групе мењали су посланике 27 пута од почетка сазива у априлу месецу. То значи да је сваки девети члан првобитног скупштинског тима замењен. Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА