Најновије

Отето 20 коптских хришћана у Либији

КАИРО / СИРТ - Маскирани наоружани мушкарци отели су 20 коптских хришћана из Египта, у централном делу Либије, саопштили су данас очевици.
Припадници Ансар ал-Шарије (Фото: blog.ilgiornale.it)

Припадници Ансар ал-Шарије (Фото: blog.ilgiornale.it)

Наоружани људи у либијском граду Сирт ишли су од собе до собе у згради у којој су живели радници, тражећи лична документа како би одвојили муслимане од хришћана, рекла је очевидац Хана Азиз за агенцију АП. Азиз је рекла да су наоружани мушкарци хришћанима ставили лисице и заједно са њима се одвезли колима. Абу Макар, коптски свештеник из Самалута, родног места радника, на југу Египта, потврдио је да је да су они отети. Макар је рекао да је седам коптских хришћана из Самалута покушало да побегне из Сирта неколико дана раније. Либијски град Сирт постао је уточиште за екстремистичке групе попут Ансар ал-Шарије, која се сматра одговорном за напад на амерички конзулат у Бенгазију 2012. године. У том нападу погинуо је амбасадор САД у Либији Џеј Кристофер Стивенс и још тројица америчких званичника.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ) Вођа ИСИЛ-а брутално убиjа бебу хришћанских родитељаОтето 170 људи због паљења заставеЕкстремисти Десног сектора упали у православни храм на западу Украјине
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА