Најновије

Ђуровић: Било је притисака на српску делегацију у Савету Европе

БРИСЕЛ - Било је притисака са различитих страна око питања да ли представницима Русије треба одузети право гласа. Ми смо били јединствени. Посланици су представници грађана и суспензијом или искључивањем једне делегације кажњавате грађане, што није у духу демократичности и слободе размене мишљења.
Парламентарна скуштина Савета Европе (Фото: cy2012.eu)

Парламентарна скуштина Савета Европе (Фото: cy2012.eu)

Ово је за Новости рекла Александра Ђуровић, шефица српске делегације која учествује на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе, а која није подржала захтев већине да се руским представницима укине право гласа. "Нажалост, Русија је због одлуке да им се одузме право гласа одлучила да напусти Скупштину. Тешко је предвидети како ће изгледати рад у ПС СЕ ако руска делегација до краја године остане при ставу да неће сарађивати", каже Ђуровић. У Стразбуру је било речи и о угроженим људским правима на КиМ? У фокусу су били положај мањина, стање људских права, расељени, док се није узимало у обзир питање статуса. Указали смо на снажну посвећеност разговорима Београда са Приштином. У протеклих скоро 16 година нису поштована права Срба, Рома, Горанаца и других неалбанаца. Од средине 1999. до 2015. није основан ниједан суд за решавање злочина почињених на КиМ. Како колеге из других земаља описују европске интеграције Србије? Свакодневно се сусрећемо са делегацијама из земаља чланица ЕУ и других држава, и упознајемо их са реформским процесима. Добијамо јединствену подршку за правац којим смо кренули.
Прочитајте још:Русија излази из скупштине савета ЕвропеСрпски посланици добили савет да подрже руску делегацију у ПССЕКОЧНИЦА: Грчка и Аустрија траже преиспитивање односа ЕУ према Русији
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА